Reinkarnace - Podivuhodný příběh Camerona Macaulaye

10.02.2017 11:06

O reinkarnaci jsme již psali v několika předchozích článcích. Někteří lidé si na svůj minulý život pamatují. Jedním takovým je i skotský chlapec Cameron Macaulay. Dovede podrobně vypovídat o tom, kde v minulosti žil a co dělal. Jeho vyprávění vás překvapí!

Bydlel jsem u pobřeží

Když Cameron slavil 2 roky svého života, začal hovořit o tom, co údajně prožil ve svém minulém životě. Vyprávěl každý den kousek, až do svých pátých narozenin. Jeho matka, Nora, Cameronovo vyprávění nebrala na lehkou váhu a pozorně svému synovi naslouchala. Ten hovořil o tom, že žil ve velkém domě, jinde, než bydlí nyní, s jinou rodinou a že své rodině jistě velmi chybí.
Malý chlapec dovedl popsat i jak vypadal jeho dům. Prý byl velký, bílý a stál na pobřeží ostrova Barra. Miloval svého černobílého psa a svoji rodinu. Jeho otec, Shane Robertson, ale prý již nežil. Zemřel při autonehodě. Se vzpomínkami na chlapce padaly chmury. Původní rodina mu velice chyběla. Matka doufala, že chlapce vše přejde, ale tak se nestalo.

Od učitelky ve školce se Nora dozvěděla, že produkční televizní společnost natáčí příběhy dětí, které si vzpomínají na své minulé životy. Rozhodla se, že se s Cameronem natáčení zúčastní. Během toho se seznámila s dětským psychiatrem, Američanem Jimem Tuckerem, který se reinkarnací zabýval dlouhodobě. Cameronův příběh byl následně zfilmován a dnes najdeme film pod názvem The Boy Who Lived Before.

Matka si zoufala

Asi nikdo si neumíme představit, jak strašné musí být, když si někdo vzpomene na svůj minulý život, který mu začne chybět. Toto Nora zažila s Cameronem.
„Bylo to něco příšerného. Cameron neustále plakal, zoufal si, že chce zpět ke své původní rodině, že se chce vrátit na ostrov, odkud pocházel. Často plakal, protože se mu stýskalo po jeho původní mamince. Bál se, že ho postrádá. Chtěl se k ní alespoň na chvilku vrátit a říci jí, že je v pořádku a že se o něj nemusí bát.“ Produkce neváhala vzít Noru a Camerona zpět na ostrov Barra. Průvodce jim dělala doktor Tucker. Cameron byl nadšený, když se dozvěděl, že poletí zpět na ostrov, odkud kdysi pocházel.

Cameronův velký návrat

V roce 2006 přistála Nora se svým synem na ostrově. Cameron se celý rozzářil. „Jsem šťastný, opravdu šťastný, že jsem doma.“ Celou cestu, kterou jeli autobusem na dané místo, kde Cameron údajně v minulosti žil, Cameron vyprávěl o každém domě z ostrova. Poznával je. Háček nastává ve chvíli, kdy Cameron není schopen poznat vlastní dům. Celá produkce se proto vydává za místním historikem, který jim prozradí, že na ostrově skutečně rodina Robertsonových žila. Prý jeden z domů na ostrově využívali jako své letní sídlo, jinak žili na pevnině. Událo se tomu v 60. až 70. letech minulého století. Historik produkci poskytl adresu a kontakt na současné majitele. Cameron se konečně mohl vydat zpět.

„Cameron nic nevěděl. Jen jsme se vydali tam, kde měl stát dům a čekali jsme, co se bude dále dít.“ Udává produkce. Když dorazili na místo, chlapec byl velice zaražený. Dospělí mezitím zvonili na branku, ale nikdo nepřišel otevřít. Cameron byl velice smutný. Očekával, že vše bude, jako vždy, že přijde jeho maminka a bude nadšená, že ho vidí. Všichni se tedy jdou projít po pláži. Cameron nadšeně vypráví o každém kousku pláže. Později se opět všichni vrací ještě jednou zazvonit na současného majitele domu, kde Cameron měl v minulém životě žít. Konečně se dozvoní a majitel je pouští dovnitř.
„Cameron vůbec nemluvil. Vypadal, jako by byl ponořený sám do sebe. Hovořil o tom, že v domě jsou tři toalety a že z jeho pokoje je nádherný výhled na moře.“ Říka produkce. Později, při prohlídce domu tomu tak skutečně je. „Bylo tam mnoho zákoutí. Cameron nadšeně vyprávěl o každém z nich. Ukázalo se, že dům skutečně dobře zná.“ Říka Nora.

Krutý návrat do přítomnosti

Když se Cameron vrátil domů, vše bylo prý velice dojemné. Naprosto se ponořil sám do sebe a na otázky dospělých odpovídal jen jednoslovně. Nejspíše si uvědomoval, že minulost již nelze vrátit a je nutné žít svůj současný život. Byl velice dojatý a hledal oporu v náručí své současné matky, Nory. Vše mělo za následek to, že Cameron přestává již toužit po své minulosti. Uvědomuje si, že se nemá již ke komu vrátit, a tak přijímá svůj současný život.
 

TOPlist

Kontakt

Záhady,tajemna a nevysvětlitelné zahadyatajemna@gmail.com