Ostrov Mrtvého Muže

27.03.2015 00:12

Místo se nachází v Kanadě, 6 km od Vancouveru.

 

Překvapující objev

Noha Evropana tam vkročila roku 1862. Konkrétně to byl John Morton a nestačil se divit. Na jehličnanech byly zavěšeny podivné "krabice" z cedrového dřeva. Jedna se uvolnila, spadla na zem a odkryla své tajemství - mrtvé tělo. Místo se stalo pohřebištěm po krvavém střetu severních a jižních domorodých kmenů. Zhruba 200 válečníků ze severu kapitulovalo, ale jejich život ušetřen nebyl. Byli pozabíjeni a ženy, děti a starci byli zajati. I Evropané tam začali pohřbívat své mrtvé.

Místo nahánějící hrůzu

V letech 1888-1892 se místo stalo karanténou pro nakažené neštovicemi. Poslední cestou pro zesnulé a peklem pro ještě žijící . Na počátku 20. století došlo ke sporu ohledně těžby dřeva. Dřevorubci káceli bez povolení, proto byli na místo vysláni policisté. Muži z obou skupin se také na vlastní kůži přesvědčili, že místo je opravdu strašidelné - dřevorubci vyprávěli o chodících kostlivcích, kteří je dokonce měli ohrožovat! Policisté zase hlásili podivné skřeky a zvuky, které se podobaly chrastění kostí.

Po kom byl ostrov pojmenován ?

Vláda, která ostrov vlastnila, ho roku 1942 poskytla námořnictvu a o rok později tam byl zbudován úřad - HMCS Discovery. Jeden z pracovníků byl obviněn a usvědčen z krádeže, proto byl uvězněn v hlavní budově, v jedné ze tří cel. Začal trpět depresemi a oběsil se. Říká se, že tato událost dala tomuto ostrovu jméno. Zda-li je tento příběh pravdivý, se neví, ale cely se v budově skutečně nacházejí. Nyní slouží jako skladovací prostory. 
Pracovníci úřadu hlásí podivné zvuky, kroky a pohybující se nábytek. Že by se negativní události z místa nevytratily?

     Snímek z roku 1910

TOPlist

Kontakt

Záhady,tajemna a nevysvětlitelné zahadyatajemna@gmail.com