Necronomicon - nejnebezpečnější kniha na světě

20.01.2017 22:29

Necronomicon - nejnebezpečnější kniha na světě

„Ve tvém vlastním zájmu tě varuji žáku, který jsi nepřipraven a neozbrojen se odvažuješ vstoupit na půdu neznámé tobě pláně o jejímž nebezpečí nemáš ani představy, přičemž šílenství nebo tělesná smrt nejsou ještě nebezpečím největším. Hrůza s níž se zde setkáš, půjde pak s tebou a tobě ztěží bude možno po celý tvůj život uniknout tomuto děsu.” J.Kopista

Co je vlastně ten Necronomicon:

Je považován za jednu z nejnebezpečnějších knih na světě. Je to kniha, která cestuje mezi hranicemi fikce a skutečnou realitou.  Kniha kouzel, tzv. „černé“ magie, která obsahuje tzv. mrtvá jména neboli vysoce účinné magické formule, které jsou zaměřené na tzv. stříbrnou neboli lunární magii. V první kapitole údajně nalezneme: „Svědectví šíleného Araba, který zde popisuje vše, co viděl a co se naučil, když získal '3 sigilia Masschu'. " Al Zahred, (který by měl být údajným autorem) Necronomicon označuje za knihu černé země, kterou dostal na rovinách Igigi, krutých duchů, poutníků pouště. Podle něj by to měla být opravdu nebezpečná kniha tzv. „černé“ magie, protože jejím cílem je vyvolávání velmi starých božstev uctívaných krvavými kulty. Podle slov samotného autora se lze domnívat, že se setkal s tvory z jiného světa v horách, které obývali lidé Masschu. Kniha také vypovídá o magickém charakteru starých božstev. V podstatě jde pomocí této knihy kouzel představovat tvory, které jsou dle našich měřítek silně „černomagické“ a zlé ze své podstaty. Ovšem jsou uvězněny mimo tento prostor a cestu sem jim umožní pouze výše zmíněná evokace.“  Říká se, že lidé, kteří se ji odvážili zkopírovat a poté číst nebo studovat její proroctví a kouzla, často upadli do šílenství nebo zemřeli.

Autor knihy: 

Howard Phillips Lovecraft, autor několika strašidelných příběhů je prý údajně autorem Necronomiconu. I když tento muž, který tuto knihu údajně stvořil tvrdí, že tato kniha ve skutečnosti neexistuje a je pouze něčím, co si vymyslel, tak spoustu lidí věří, že lže. Pro mnoho lidí jsou věci, které v knize vylíčil, shodné s dalšími fakty a shodují se i s věcmi, které se zabývají s okultismem. Zvlášť, když je tam zmínka o politických a náboženských stopách, které naznačují, že se tomuto tématu věnoval. Docela zvláštní na knihu, která údajně neexistuje, že? Lovecraft údajně skrývá fantastickou knihu - nástroj s dostatkem informací, které mají odhalovat děsivý původ lidstva, temné rituály, které se dříve praktikovaly a další pokročilé okultní studie. Někteří lidé říkají, že všechny originální kopie tohoto titulu jsou zamčené v knihovnách nebo v soukromých sbírkách. Fanoušci po celém světě pátrají po této knize, aby ji mohli prozkoumat. Na internetu se objevila velká spousta padělatelů a šarlatánu, kteří tvrdí, že mají oficiální kopie Necronomiconu, které můžete získat. Otázkou zůstává, zda je Necronom opravdu tou zatracenou knihou, která nás může vést ke zničení? 

 

TOPlist

Kontakt

Záhady,tajemna a nevysvětlitelné zahadyatajemna@gmail.com