La Pascualita - figurína, nebo zabalzamovaný člověk?

17.03.2016 11:44

Na světě jsou hromady obchodů, které prezentují své nejnovější a nejžhavější nabídky oblečení na svých plastových figurínách k tomu určených, ale existuje jedna, která je naprosto " jiná ", Pascualita.

 

Mexico

La Pascualita nebo také Litlle Pascuala je svatební manekýna, figurína, která prezentuje šaty pro všechny nevěsty. Již 75 let " žije " v prosklené výloze, ve městě Chihuahua v Mexiku, na obyčejnou figurínu až nezvykle hodně let. Je opředena tajemstvím a podivnou historií, nebot se o ní říká, že není jen pouhou figurínou, ale perfektně zabalzamovaným, lidským tělem dcery, původní majitelky obchodu.
 
Lidé z celého světa se sjíždí do Mexika podívat jen proto, aby ji viděli. Mnozí po návštěvě potvrdili, že slyšeli různé zvuky vycházející z figuríny. 
 

Jen figurína ?

Poprvé byla Pascualita do výlohy vystavena 25. března roku 1930, oblečena do nádherných, bílých dlouhých, svatebních šatů a krásně nalíčená. Byla tak fascinující vzhledem, že lidé od ní nemohli odtrhnout zrak, mělá nádherné, velké, hnědé, skleněné, od sebe posazené oči, pravé, hnědé, podle obličeje, splývající dlouhé vlasy, a přirozenou lidskou barvu kůže. Mnohým se při pohledu na figurínu zdálo, že je živá.
 

Smrt dcery majitelky

Nejpodivnější bylo, že přesně v tu samou dobu, zemřela dcera majitelky obchodu, Pascuala Esparza těsně před svatbou, na kousnutí smrtelně jedovatým pavoukem zvaným Černá vdova. Všichni se začali domnívat a dokonce byli přesvědčeni, že figurína je perfektně nabalzamovaným tělem, dcery majitelky. 
 

Domněnka

Jednou z verzí, která vznikla, je opředená paranormálními jevy a pomocí magie. Do dcery majitelky byl chorobně zamilovaný jeden Francouzký kouzelník praktikující magii, který hned po smrti Pascuale přijel ještě tu noc do Mexika, do jejich domu a měl pomocí magie opět vnuknout život do jejího těla. 
Pracovníci obchodu, často vypovídají, že se figurína v noci ve výloze pohybuje, že je ráno v jiné pozici, než byla večer, jiní dokonce při jejím pozorování a následovném focení, zachytili měnící se úsměv na její tváři a měli pocit, jako když je sleduje a následuje pohledem. 
 

Převlékání

Figurína je převlékána několikrát za týden do nových šatů, ale vždy jen za plentou a převléká jí jen jeden člověk. Tím je pouze majitel obchodu. Jedna zaměstnankyně, která zde již delší dobu pracuje, řekla, že si myslí, že jde o člověka, neboť ruce Pascuality jsou reálné, jsou na nich vidět žíly a vrásky, stejně tak na nohách, a ruce jsou tak jemné a na dotek přijemné, jakoby se člověk dotýkal sám sebe. Často když jde kolem figuríny má velmi nepřijemný pocit a začnou se jí potit ruce.
Jedná se skutečně o zabalzamovaného člověka, nebo si s námi jen hraje naše fantazie a Pascualita není skutečně ničím víc, než jen figurínou?
 
 
 
 
 
 

 

 

TOPlist

Kontakt

Záhady,tajemna a nevysvětlitelné zahadyatajemna@gmail.com