Krvavý měsíc 2018 – značí konec světa?

01.07.2018 20:30

V pátek 27. července 2018 budeme svědky úplného a nejdelšího zatmění měsíce, jaké kdy bylo. Má totiž trvat dlouhou hodinu a 43 minut oproti lednovému, které trvalo „pouhou“ hodinu a 16 minut.
Podle mnoha lidí, by se díky tomuto vzácnému úkazu mohlo jednat o znamení blížícího se konce světa.

Úplné zatmění se stává pouze dvakrát ročně. „Krvavý měsíc“ následuje lednový magický modrý měsíc, který byl na obloze k vidění 31. ledna tohoto roku. Známý americký pastor Paul Begley říká, že bychom neměli panikařit. Zároveň se ale ptá, zda Krvavý měsíc skutečně značí blížící se konec světa. V jednom rozhovoru uvedl: „ Je to znamení konce našich časů. Jsme v době apokalypsy a tento Krvavý měsíc bude nejdelším Krvavým měsícem tohoto století.“. Říká také, že apokalypsu naznačují i světové pohromy, které se v posledních měsících dějí. Jednou z nich je i havajská sopka, která neustále chrlí lávu a celé okolí je zasypáno jejím popelem. „Je neuvěřitelné, jak se věci z Bible vyplňují v posledních dnech“ dodává. Údajně je to skutečně znamení konce našeho světa a blížící se apokalypsy. Pastor Begley říká, že o tomto jevu se píše i v Bibli, konkrétně v pasáži Lukáš 21, 25 - 28, kde se píše „Budou znamení na slunci, měsíci a hvězdách a na zemi úzkost národů, bezradných, kam se podít před řevem valícího se moře. Lidé budou zmírat strachem a očekáváním toho, co přichází na celý svět. Neboť mocnosti nebeské se zachvějí. A tehdy uzří Syna člověka přicházet v oblaku s mocí a velikou slávou. Když se toto začne dít, napřimte se a zvedněte hlavy, neboť vaše vykoupení je blízko.“.

Pastor Begley poté ukázal na další pasáž v Bibli a tou je konkrétně Joel 2:30-31. Tam se píše, že slunce se změní v tmu a měsíc v krev.  Právě tyto biblické pasáže podle něj naznačují začátek konce. Nejspíš se ale nemusíme bát, protože pastor Begley prorokoval podobný konec světa o zatmění 31. ledna a nic se nestalo. Ať už se bude o konec světa jednat či nebude, určitě si nenechte tento úžasný úkaz nechat utéct.

Pokud jste sledovali již lednové zatmění slunce a nechcete vynechat ani tento vzácný jev, tak máte štěstí. Údajně má být viditelný pro většinu světa. Evropa, Afrika, Jižní Amerika, Asie a Austrálie budou moci vidět při nejmenším alespoň částečné zatmění. Bohužel větší část obyvatel USA bude mít tentokrát smůlu. Ve Velké Británii začíná zatmění od 19:24  hodin BST (britského letního času), než začne docházet k úplnému zatmění ve 20:30 tamního času. Vrchol zatmění se bude konat přesně ve 21:22 hodin, které bude následovat konečné ukončení zatmění ve 22:13 a zcela ho ukončí částečné zatmění, které se bude konat ve 23:19 hodin. U nás bude zatmění vidět od 21:30:15 hodin našeho času, až do druhého dne 28. července do 01:28:38 hodin. Kdy plného zatmění dosáhne ve 21:30 hodin, maximálního zatmění ve 22:21 a úplné zatmění skončí ve 23:13. Nejlépe bude zatmění vidět o půlnoci místního času v Madagaskaru a Blízkém vychodu.

 

 

Kdy nás čekají další úplná zatmění a budou viditelná z Česka?

27.-28. července 2018

Bude vidět z Austrálie, Asie,Afriky, Evropy (Česka) a Jižní Ameriky. Z Česka vidět bude.
 

20.-21. ledna 2019

Bude vidět ze Severní a Jižní Ameriky a zapádních částí Evropy a Afriky. Centrální a Východní Afriky, Evropy (Česko) a Asie uvidí částečně zatmění měsíce. Z Česka vidět bude.
 

26. Května 2021

Bude vidět z Jižní a Východní Asie, Austrálie, Velké části Severní Ameriky, Jižní Ameriky, Pacifiku, Atlantiku, Indického oceánu a Antarktidy. Z Česka vidět nebude.
 

15.-16. května 2022

Bude vidět z Jižní a Západní Evropy, Jihozápadní Asie, Afriky, Velké části Severní Ameriky, Jižní Ameriky, Pacifiku, Atlantiku, Indického oceánu, Antarktidy. Z Česka bude vidět, ale pouze od 3:32 – 4:27 hodin ráno.
 

8. listopadu 2022

Bude vidět ze Severní a Východní Evropy, Asie, Austrálie, Severní Ameriky, Velké části Jižní Ameriky, Pacifiku, Atlantiku, Indického oceánu, Arktidy, Antarktidy. Z Česka vidět nebude.
 

TOPlist

Kontakt

Záhady,tajemna a nevysvětlitelné zahadyatajemna@gmail.com