I. Nejzáhadnější místa v Indii, kde se můžete setkat s nemožným!

22.03.2016 16:38

Na světě jsou místa, která nás přitahují jako žádná jiná. Nedovedeme si to mnohdy třeba ani vysvětlit, přesto víme, že se na ně musíme vrátit. Obyčejně jsou to místa opředena nějakými záhadami. V Indii takových míst, kde se setkáme s nevysvětlitelnými jevy, máme rovnou deset! Zde je první díl vyprávění o indických záhadných místech.



1. MASOVÉ SEBEVRAŽDY PTACTVA V JATINZE

Na první místo rozhodně musíme uvést Africkou vesnici Jatingu v Dima Hasao, oblasti Assam, která má sice jen 2 500 obyvatel, ale ve světě je poměrně známá masovými sebevraždami ptactva. Migrační druhy ptáků, kteří tuto zdánlivě nevinně vypadající vesnici navštíví, ji již většinou živí neopustí. Ze vzduchu zamíří prudce k zemi, kde si zlomí vaz. Jejich mrtvá těla následně pokrývají silnice, cesty a okolí. Co vede ptactvo k sebevraždě, nikdo neví. Další zvláštností je, že umírají mezi 18:00 a 21:30 hodinou za nocí, kdy na obloze není měsíc, nejčastěji v období září a října. Oblast, kde ptáci páchají sebevraždy, je dlouhá asi 1 míli. Jejich masové úhyny trvají již déle než století, s určitými přestávkami. Vědci nabídli již mnoho teorií k objasnění tohoto fenoménu, ale žádný nedovedl uspokojivě vysvětlit, co se v Jatinze děje. Jednou z teorií bylo, že světla ve vesnici ptáky matou, či oslepí, proto si nejsou jistí, kam míří a poté se vlastně nešťastnou náhodou zabijí. Jiná teorie je, že vesnice je magnetickým polem, které ptáky zmate a poté nešťastně zemřou. Žádná z těchto teorií však nebyla prý potvrzena. Tak co se v africké Jatinze vlastně děje? Co ptactvo mate tak, že následně spáchá sebevraždu?

2. KODINHI KERALA - VESNICE DVOJČAT

Kodinhi je vesnice ležící 35 kilometrů od jižního Calicutu. Žije v ní 2 000 rodin, ale ne jen tak obyčejných. V Kodinhi si je totiž většina obyvatel podobná jako vejce vejci. Není divu, z nějakého neznámého důvodu se tu rodí nejvíce dvojčat. V roce 2009 se v Kodinhi narodilo na 220 párů dvojčat. Místní doktor ale věří, že tento počet ještě poroste, až na 350 párů. Uvádí také, že tento prazvláštní fenomén začal před třemi generacemi. Záhadou je, že i ženy, které se z této oblasti provdají někam dál, rodí dvojčata. Způsobuje snad tuto zvláštnost voda? Nebo v čem záhada tkví?

3. ROOPKUNDSKÉ JEZERO JE PLNÉ KOSTLIVCŮ

V Himalájích , 5 000 metrů nad mořem, leží Roopkundské jezero. Jeho hladina na první dojem připomíná hladinu každého jiného jezera, jenže dno Roopkundského jezero ukrývá něco děsivého. V roce 1942 byly nalezeny na jeho dně kostry stovek mužů, objevují je pracovníku z Roopkundu. Kdo je zavraždil, nebo jak se tam dostaly, dodnes není známo. Samozřejmě několik teorií se objevilo, ale žádná se nejeví, jako zcela pravděpodobná. Spekuluje se o tom, že se jedná o kostry Japonců pozabíjených za druhé světové války. Bližší zkoumání ale tuto teorii vyvrací. Vědci a badatelé totiž zjišťují, že kostry pochází z období mezi 12.-15. století. Ještě jedna teorie, kterou všichni považují za pravděpodobnější je, že kostry patří mužům, kteří cestovali do Tibetu s kašmírem. Po cestě je bohužel zasáhla tak silná bouřka s krupobitím, že se nestačili ani nikam schovat a na místě všichni umrzli. Je možné, že tyto kostry skutečně patří mužům obchodujícím s kašmírem? Nebo záhada tkví někde úplně jinde?

4. UFO NAD KONGKA LA PASS 

Na Indo-čínské hranici se nachází těžce dostupné místo zvané Aksai Chin Kongka La Pass. Obyvatelé na obou stranách těchto hranic pevně věří, že oblast je hojně navštěvována létajícími neidentifikovatelnými předměty. Pravdou je, že území je i velice hlídáno vojenskými jednotkami. Proč? Co se tu ukrývá? Tamnější obyvatelé věří, že podzemí je ukryta obří základna pro UFO. Z čeho vychází? Údajně viděli podivné bytosti vycházet ze země. Dále viděli podivná trojúhelníkovitá jasně zářící světla stoupající z podzemí směrem k nebi. Co se v Kongka La Pass děje? Skutečně mají obyvatelé co dočinění s UFO a mimozemšťany?

5. NEVYSVĚTLITELNÉ ZVUKY V GANZE A NAD BRAHMAPUTROU

Nevysvětlitelné zvuky připomínající aerodinamický třesk z nadzvukového letadla se nesou nad řekou Gangou a nad Brahmaputrou. Zvláštní však je, že tyto zvuky se v místech nesly už i v době, kdy žádná nadzvuková letadla neexistovala. TD Latouche, britský důstojník o nich do svého deníku v roce 1890 napsal následující: "zvuky připomínají střelbu z pistolí, časté jsou před velkým zemětřesením." Vzhledem k tomu, že se v oblasti nachází bahenní sopky a plynové komory, jsou možná tyto jevy způsobeny tím, nebo kupříkladu pohybem litosférických desek. Nebo snad za zvuky nesoucí se prostorem může něco jiného? Zjistíme někdy pravdu?

TOPlist

Kontakt

Záhady,tajemna a nevysvětlitelné zahadyatajemna@gmail.com