Hrad Himedži v Japonsku: zjevení krásné dámy

21.02.2017 16:04

Každý hrad a zámek na světě má nějakou svoji historii. A co by to bylo za hrad, či zámek, který by nebyl opředen strašidelným příběhem? Jedním takovým je i hrad v Japonsku, Himedži, kde se má zjevovat krásná mladá dáma.


Hrad Himeji (čteme Himedži) je největším hradem v Japonsku. Kromě toho, že je velice navštěvovaný pro svoji krásu, turisté ho také vyhledávají z jiného důvodu. Koluje o něm poměrně strašidelná pověst. V jeho blízkosti se totiž má zjevovat duše mladé ženy!

Za chybu se platí


Říká se, že kdysi na hradě bydlela dáma jménem Okiku, která měla střežit cenný rodinný poklad, jakýchsi deset velice hodnotných zlatých desek. Okiku je jednoho dne šla přepočítat, ale desek napočítala pouze devět. Znova a znova desky přepočítávala, ale stále jich bylo jen devět. Zoufalá žena se tedy svým pánům doznala k tomu, že jedna z desek chybí. Rodina ji ihned potrestala. Pověsila ji tak, aby visela přes hradby a nechala ji bít svými poddanými. Následně ji pověsili přes okraj studny, kde následovalo bití, mučení, potopení do studené vody a opětovné vytažení. Vše pokračovalo tak dlouho, dokud žena nezemřela. Její tělo hodili krátce po smrti do studny a víko uzavřeli.

Objevuje se u studny


Okiku se od té doby má zjevovat u studny. Počítá do devíti a poté se ve strachu a hněvu rozkřičí a následně zmizí. Říká se, že Okičino utrpení lidé mohou zmírnit tím, když jí nechají napočítat do devíti a poté sami dodají „deset“. Jenže její utrpení se prý zmírní jen na tu danou chvíli. Může si odpočinout, než opět bude muset desky spočítat a zjistí, že jich je jen devět.

Podle příběhu Okiky byla udělána mnoha her a natočen také horor Kruh, kde je hlavní hrdinka vhozena do studny, která je následně uzavřena.

Dojde její duše někdy klidu?
 

 

TOPlist

Kontakt

Záhady,tajemna a nevysvětlitelné zahadyatajemna@gmail.com