FENOMÉN ZVANÝ LABUTÍ PÍSEŇ

11.10.2015 15:13

Každý z nás, se v životě setkal se smrtí někoho blízkého, nebo se smrtí svého zvířecího miláčka, ale málokdo ví, že stav zlepšení, těsně před smrtí se nazývá Labutí píseň!

 

Co se vlastně děje

Stejně tak, jako narození, tak i smrt jsou nesdílnou součástí našeho života a patří k němu. Lidé i zvířata se rodí a stejně i tak umírají v naprosté rovnováze. Každá živá bytost má svůj osud a čas, jak dlouho tu bude, předem určený. Nikdo a nic to nemůže změnit.

Jednoho dne, dříve nebo později, přijde ten poslední den pro každého z nás, kdy opustíme tento svět, stejně tak zvířata. 

Poslední den

Lidé v nemocnicích umírající na stáří, po autonehodách, různých vážných úrazech, srdečních příhodách, infarktech, rakovině, spojuje jeden fenomenální a nevysvětlitelný stav, který se stane vždy, těsně před smrtí.

Připojeni k hadičkám, na monitory hlídající stav jejich důležitých životních orgánů, pod silnými bolesti utišujícími medikamenty nebo uvedeni do umělého spánku, v den blížící se smrti se dostanou do stavu, kdy se všechny jejich bolesti, únava, celkově špatný stav a vyčerpanost, ztratí a oni se cítí velice dobře, jakoby jim nikdy nic nebylo. Je to stav, který se nazývá Labutí písenˇ, při kterém tělo naposledy sebere všechnu sílu a chová se, jako naprosto zdravé a silné. 

Proč Labutí píseň ?

 

Je to metaforické vyjádření pro závěrečné gesto, úsilí nebo nějaký úspěch před smrtí nebo koncem kariéry. Pochází z prastaré víry, že labutě, za života němé, zpívají jednou za život a to těsně před smrtí svou vlastní pohřební píseň. Kdo prý slyšel labutě zpívat, nikdy na to nezapomene a krásu těchto písní prý nemůže nic nahradit. Však i latinské jméno naší labutě je "cygnus olor", tedy "labuť němá". Vyjádření vzniklo v antickém Řecku někde kolem třetího století před Kristem.

 

 

TOPlist

Kontakt

Záhady,tajemna a nevysvětlitelné zahadyatajemna@gmail.com