Exorcismus v Čechách: co se dělo ve Vranově nad Dyjí?

02.03.2017 13:58

Vymítání, které známe z filmů, se stává stále častější skutečností po celém světě. Sami exorcisté uvádí, že v poslední době mají s vymítáním čím dál tím více práce. Případy se množí po celém světě. Jeden takový se udál i u nás, v České republice.


Italský kněz Alvaro Grammatica žijící v Plzni se vymítání věnuje naplno od roku 2007. Uvádí, že sice se nestává, aby lidé na vymítání stáli frontu, nicméně několik případů již řešit musel. Ze všeho nejdůležitější je prý ale určit, zda se nejedná o nějakou psychickou chorobu. Takže pacienta, který se cítí zvláštně a domnívá se, že je posedlý, nejdříve odkáže za psychiatrem k vyšetření a vyloučení případné psychické nemoci. Nakonec sám Grammatica posoudí, zda za problémy skutečně nestojí ďábel. Ve většině případů lidé ale údajně trpí zdravotními problémy, jako je například epilepsie. Některé případy se ale skutečně vysvětlit nedají...

Ve Vranově se vymítalo


V roce 2014 se z kostela Nanebevzetí Panny Marie ve Vranově nad Dyjí v okrese Znojmo ozývají příšerné zvuky. Jedná se o skoro nelidský řev, který upoutá pozornost několika mladých hochů procházejících okolo. Ti se ze zvědavosti rozhodnou nakouknout klíčovou dírkou do kostela. Na zemi spatří ženu, která se prudce zmítá. Drží ji dva muži a okolo ní stojí v kruhu spousta lidí. Žena jako smyslů zbavená nadává všem okolo sebe a řve na ně. Duchovní se za její duši modlí. „Vypadní!“ Zařve žena. Mladíci vše zaznamenají na mobilní telefon a následně nahrají nahrávku na internet, kde se šíří rychlostí blesku mezi veřejnost. Kněz Marek Dunda, který exorcismus na ženě prováděl, sice celou záležitost potvrdí, ale nechce se o ní dále bavit. Uvádí, že video je skutečně pravé a že se nikdy nemělo dostat na veřejnost. Proč církev před námi tají tak důležitou věc? Chce nám snad něco zatajit? Neměli bychom být snad o případném šíření zla po světě informováni?

Obyvatelé Vranova jsou zcela zděšeni


Ve chvíli, kdy se o podivné nahrávce dozvědí obyvatelé Vranova, jsou zcela zděšeni. Většina místních prý o vymítání v kostele nemá sebemenší potuchy. Jiní si naopak stojí za tím, že ve Vranově exorcismus probíhá již léta, ale až nyní se dostal důkaz o něm na světlo světa. Podle místních se nejedná o první  případ. Nelidský řev vycházející zpoza zdí kostela je prý v místě velice častým jevem. Sám Dunda prý od ďábla v tomto kostele osvobodil již desítky lidí. Jak je možné, že na našem území probíhá tolik vymítání a my o nich nemáme ani zdání? Proč se něco takového církev snaží utajit? Jde snad jen o dobře výdělečnou činnost? Exorcismus totiž není právě lacinou záležitostí. Podle psychiatra Jana Cimického je něco naprosto nesmyslného posílat lidi k exorcistům. Tak proč tedy někteří lidé se pro exorcismus rozhodnou? Jedná se jen o zvědavost, nebo skutečně svádí boj o svoji duši se samotným ďáblem? Stojí snad za vším peníze?

TOPlist

Kontakt

Záhady,tajemna a nevysvětlitelné zahadyatajemna@gmail.com