Čarodějnické sabaty na Petrových kamenech

26.03.2015 14:56

Krásné Jeseníky skrývají mnohé, nádherné potoky, louky, lesy, hory, ale také Petrovy kameny, které jsou považovány za vrch, kam se slétaly čarodějnice na tajemné sabaty.

 

st3.geg.cz/photo/270682_detail.jpg

 

Petrovy kameny nesou podle pověsti název po kováři Petrovi, který se zde skrýval, když zabil tyrana Bélu, který trýznil lid. Podle pověsti se zde Petrovi zjevil duch hor Praděd, kterého lidé znají jako děda s dlouhými vlasy a fousy. Děd Praděd prý podle všeho Petrovi daroval kladivo, jímž Petr poté hloubil šachty a dobýval rudu. Lidé ho měli moc rádi a na jeho počest pojmenovali vrch Petrovými kameny.

V 17. století se začaly tradovat pověsti o tom, že na této hoře se konaly sabaty čarodějnic. To se stalo osudné mnoha tisícům žen, neboť vypukl hon na čarodějnice. Právě podle Petrových kamenů a pověstných sabatů byl napsán román Kladivo na čarodějnice.

Dodnes je na Petrových kamenech cítit velká energie a přírodní síla. Navíc na Petrových kamenech dodnes můžete najít mnoho lišejníků a rostlin, které se vyskytovaly v době ledové. Rozhodně stojí za to si na Petrovy kameny udělat výlet. Je tam krásně především v létě. Z Petrových kamenů můžete sledovat krásný východ, či západ slunce.

TOPlist

Kontakt

Záhady,tajemna a nevysvětlitelné zahadyatajemna@gmail.com